Képzeljétek el, hogy az ókori Egyiptomban éltek, II. Ramszesz fáraó korában, és egy kanopuszedény-készítő műhelyben dolgoztok. Nagy gondban vagytok, mert költözés előtt álltok, és éppen megrendelést kaptatok egy kanopuszedény-készletre. Kivételesen nem kértek rá feliratot, de ragaszkodnak hozzá, hogy az új szokás szerint, mind a négy edényt a megfelelő isten fejének az alakjával fedjétek le! Arra kérünk benneteket, hogy újságpapír felhasználásával készítsétek el az edényeket, majd 12 fokonként fényképezzétek körbe.

Utána kérjük, hogy gondoljátok át, hogyan költöztetnétek el műhelyeteket! Ezt performansz formájában adjátok is elő kb. 60 másodpercbe sűrítve! Olyan jelenetet várunk, mely szépen kidolgozott mozdulatokkal mutatja be a folyamatot. A munka során használt eszközöket használjátok!
Az elektronikus zenét mellőzzétek! Ha dúdoláson, munkadalon kívül valamilyen zenei aláfestést szükségesnek láttok, akkor is csak a háztartásban vagy az iskolában fellelhető tárgyak segítségével létrehozott saját alkotást kérünk.

A bemutatóról mobil telefonotok segítségével készítsetek felvételt, és a kész edény körbefotózott képeivel együtt ezt is küldjétek el nekünk! Szívesen elolvassuk a munka közben szerzett tapasztalataitokat, ha mellékelitek!